Musikk fra film og tv

Musikk er et av de viktigste virkemidlene en regissør kan bruke. Musikk setter stemningen og kan holde seeren på pinebenken, eller lent tilbake i den gode kinostolen. Virkemiddelet musikk kan brukes på mange ulike måter, og vi ser derfor mange øyeblikk på tv hvor musikk blir brukt på mesterlig vis.

Musikk for økt spenning

Øyeblikket hvor haien nærmer seg de uvitende svømmerne i «Haisommer» er et øyeblikk de færreste vil glemme. Mye av dette kan vi takke musikken for. Fjern dette virkemiddelet og så vil scenen med en gang bli litt mindre brutal. Slik musikk for økt spenning kan vi finne igjen flere steder, som på kasinoer når du ligger an til å vinne store gevinster, og i andre spill når du nærmer deg en kjempe du må beseire. Mange vil i disse øyeblikkene oppleve at hjertet banker i takt med bassen, og at musikken vil gjøre deg smått ubekvem. Dette er også et virkemiddel som tar opplevelsen på kino til et helt nytt nivå.

Kjente introsanger

Du kan nok mange kjente introsanger fra dine favoritter innenfor tv og film. Selv om svært få faktisk har sunget introsangen til Friends korrekt, er det en sang de fleste kjenner til. En fengende introsang eller et kjent lydspor er et virkemiddel mange bruker for å få flere til å kjenne igjen sin serie eller sin film.

Aldri et øyeblikk uten

Hør nøye etter neste gang du ser på en spennende film eller serie. Det er sjeldent vi har et øyeblikk uten en sang eller lett musikk i bakgrunnen. En sang, eller selve musikken, kan være svært symbolsk og kan bety mye for scenen og hvordan regissøren ønsker at du oppfatter den. Med en gang musikken fjerne, fjernes også mye av stemningen i de ulike scenene.